Magunkról

Az intézmény 

 elnevezése: Újpesti Liget Óvoda-Királykerti Tagóvodája.

A Királykerti Tagóvoda az újpesti városközpont lakótelepének csendes részén található. Az óvodát nagy kert, árnyékot adó fák veszik körül. A nagy füves kertben kis pancsoló található, a csoportok teraszait körülölelő fák, és bokrok nyújtanak árnyékot.

Kora tavasztól, késő őszig lehetőséget nyújtva a szabadban való tevékenykedésnek és játéknak.

A tagóvodában vegyes csoportok működnek, ahol kisebbek és nagyobbak egymás mellett, együtt játszanak, így spontán módon sajátíthatják el a különböző együttműködési, és együttélési formákat. Szakvizsgázott óvodapedagógusok és képzett dajka nénik látják el a kisgyermekek nevelését, gondozását.

A csoportszobák világosak, naposak. A szomszédos csoportok közötti átjárhatóság biztosításával lehetősége van minden kisgyermeknek, hogy a számára választott tevékenységekben vehessen részt.

A csoportszobák bútorai gyermekméretűek, természetes anyagból készültek. Esztétikusak, kényelmesek. Kedvüknek megfelelően alakíthatják rendezhetik a gyerekek a játék alatt a csoportszoba berendezéseit. Az egészséges életmód óvodánkban a sok mozgást, egészséges táplálkozást, kirándulásokat, sportolási lehetőségek kihasználását jelenti.

A délutáni pihenő a kisebbeknek az alvást, a nagyobbaknak az egy órai pihenést jelenti. Az ébren lévő nagyobbak a pihenést követően csendes tevékenységet folytathatnak.

Az egyéni bánásmód az egyes gyerekek sajátos igényeinek figyelembe vételével érvényesül.

Az óvoda a szülőknek felkínálja a fokozatos beszoktatás lehetőségét. Minden év tavaszán lehetőséget kínálunk az érdeklődő szülőknek, hogy intézményünket megismerhessék. A tájékoztató szülői értekezleten kapnak információkat arról, hogy mit tudunk kínálni a hozzánk járó gyerekeknek.

Az óvoda nyári zárása 5 hét. A zárás teljes idejére ügyeletet biztosítunk Újpest valamelyik óvodájában, igény szerint. Az őszi-téli-tavaszi iskolai szünetek alatt az óvoda összevont csoportokkal működik.

A szülőkkel a kölcsönös bizalomra épül nevelőmunkánk. A mindennapokban is a partnerkapcsolat megtartására törekszünk.  Az óvoda a családi nevelés kiegészítéseként vállal részt a rábízott kisgyermekek nevelésében, és fejlesztésében.


Csoportjaink bemutatkozása:

maci

Maci csoport bemutatkozása

08494dc81ced115613bf2d6ba18ba66bMéhecske csoport bemutatkozása

unnamed

Pillangó csoport bemutatkozása

Katica csoport bemutatkozása

thumb_cute-squirrel-aranyos-mokus-4361706046

Mókus csoport bemutatkozása